Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Jazzradio
Jazz Rules #114-115


In aflevering 114 van Jazz Rules ontvangt Dirk Roels pianiste Heleen Van Haegenborgh in de studio. Ze komt er het nieuwe album 'Copper' voorstellen dat ze opnam voor De Werf Records, samen met pianist Christian Mendoza. Heleen heeft ook nog wat favoriete jazzmuziek bij.

Ook is er nieuw werk van Rawfishboys te horen. Dat is het duo van rietblazer Joachim Badenhorst en de Franse contrabassist Brice Soniano. Hun album verschijnt eveneens bij De Werf. Zowel Van Haegenborgh/Mendoza als Rawfishboys stelden hun album voor op het B Major Festival in Brugge.

Verder is er nieuwe muziek van het Igor Gehenot Quartet en van Aki Takase en David Murray.

Klik hier om Jazz Rules #114 te beluisteren.

Pianist Igor Gehenot komt zijn nieuwe album 'Delta' voorstellen in de studio. Gehenot nam het op met een nieuw en internationaal kwartet.

Hélène Defosse van het label Igloo Records vertelt over de nieuwe releases op het label, met onder andere muziek van het duo Raphaelle Brochet & Philippe Aerts.

Docent jazzgeschiedenis Frederik Goossens is opnieuw van de partij naar aanleiding van de allereerste jazzplaat ooit, opgenomen en uitgebracht in 1917. Bovendien komt er binnenkort een nieuwe reeks met Frederik over de geschiedenis van de Belgische jazz.

Tevens aandacht voor de vijfde editie van Leuven Jazz, het festival dat dit jaar plaatsvindt van zaterdag 18 tot en met zondag 26 maart.

Klik hier om Jazz Rules #115 te beluisteren.

Labels: ,

(Maarten van de Ven, 13.3.17) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...






Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.