Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Concert
Hecht kwartet zorgt voor onstuimig concert

Pitch Plot 4, vrijdag 17 maart 2017, TivoliVredenburg, Utrecht

De vereniging U-Jazz vult het gat op dat het vermaarde SJU Jazzpodium in Utrecht heeft achtergelaten. Jazz rendeert niet zonder subsidie en Utrecht heeft enige jaren terug die kraan resoluut behoorlijk dichtgedraaid. Inmiddels is in het herrezen muziekgebouw Vredenburg een muziektempel van allure ontstaan, vooral voor klassieke- en popmuziek. Toch is er ook een plek voor 'fijnproeversjazz'. En wel in de nok van het imposante gebouw. De U-Jazz club organiseert daar – in de hoogte – op veel vrijdagavonden jazzconcerten van prominente, vooral Nederlandse jazzensembles.

Op deze avond concerteerde het internationale kwartet Pitch Plot 4 van fluitist Jeroen Pek. Dit kwartet, met de Duitse pianist Christian Pabst, de Amerikaanse bassist James Cammack en drummer Onno Witte, musiceerde dat de vonken ervan afspatten. Funky, swingende, groovy jazz, vertolkt door musici die ieder individueel van grote klasse waren. De composities waren uitsluitend van de hand van al de leden van het kwartet.

Het samenspel en de individuele solo's waren van uitzonderlijk hoog niveau. Een spetterende, stuwende en swingende ritmesectie (Witte en Cammack) vormde de ruggengraat voor enerverende en technisch perfect uitgevoerde solo's van Pek en Pabst. Ook de enkele solo's van bassist James Cammack waren zeer virtuoos en spectaculair. Drummer Onno Witte gaf blijk een goed gevoel te hebben voor de funk en de groove en – buiten de muziek om – draaide hij zijn hand niet om voor originele en vooral humoristische aankondigingen.

Onlangs is van deze formatie een cd uitgebracht, 'Big Eyebrow'. Ik zou die maar aanschaffen!

Klik hier voor foto's van dit concert door Maarten Jan Rieder.

Labels:

(Jacques Los, 30.3.17) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...Menupagina's:

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.