Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Nieuws
Presentatie cd-box Willem Breuker Kollektief


Op woensdag 1 maart vindt in het Bimhuis te Amsterdam de presentatie plaats van een 11-cd box van het Willem Breuker Kollektief: 'Out Of The Box', die wordt uitgebracht op het BV Haast-label.

Willem Breuker heeft ruim 45 jaar een grote rol gespeeld in het Nederlandse muziekleven, als muzikant, componist, arrangeur en organisator. Met zijn Kollektief bracht hij een avontuurlijke en vernieuwende melange van jazz, vrije improvisatie, hedendaags klassiek en theater- en circusmuziek, vaak verlevendigd door zijn persoonlijke gevoel voor humor.

Kollektief-leden van het eerste uur Arjen Gorter en Bernard Hunnekink hebben nu uit dit enorme oeuvre een bloemlezing samengesteld, te vinden op deze 11 schitterend geremasterde cd's. Thema's als muziek voor film, theater en strijkers komen langs, evenals songs en langere, complexere stukken. Veel van de gepresenteerde opnamen zijn elders niet meer verkrijgbaar, of verschijnen nu voor het eerst, zoals de complete soundtrack voor de film 'Faust', en het afscheidsconcert 'Happy End'. Tevens bijgesloten is een uitgebreid boekje van 84 pagina's, met foto's door de decennia heen en geschreven teksten van Jean Buzelin, Filippo Bianchi, Kees Stevens en Alan Stanbridge.

Bezoekers van de presentatie in het Bimhuis kunnen de cd-box ter plekke kopen voor € 50,-. Daarna is de box te bestellen bij BVHAAS door een mail te sturen naar wbk@xs4all.nl, ofwel door € 69,- inclusief verzendkosten over te maken op NL69INGB0003236920 t.n.v. Haast Grammofoonplaten, met vermelding van het postadres waar het naartoe moet. Ook verkrijgbaar via Subterrannean Distribution.

Foto: Cees van de Ven

Labels:

(Maarten van de Ven, 28.2.17) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.