Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Jazzradio
Jazz Rules #112-113


In deze aflevering veel nieuwe muziek, onder andere van de pianisten Heleen Van Haegenborgh en Christian Mendoza. Binnenkort verschijnt hun quarté-mains album 'Copper' bij De Werf. Je hoort al een voorsmaakje daaruit. Ook nieuw werk van 'Nature City', het nieuwe album van LABtrio, en van 'Virgule', de nieuwe cd van Les Chroniques De l'Inutile, een septet onder leiding van gitarist Benjamin Sauzerau.

Peter Vandenberghe is deze week te gast bij Dirk Roels. De pianist heeft onder de naam GLiTS een nieuw album uit, samen met trompettist Bart Maris. Vandenberghe gaat binnenkort ook op tournee met 'Nightwatch'. Dit is een voorstelling met beelden, muziek van Too Noisy Fish (het trio met bassist Kristof Roseeuw en drummer Teun Verbruggen) en met teksten van Dimitri Verhulst. In Jazz Rules hoor je exclusief een stuk uit Nightwatch.

Vandenberghe is ook actief bij Flat Earth Society. Zij gaan in maart op tournee met een nieuw project samen met David Bovée.

Klik hier om Jazz Rules #112 te beluisteren.

In Jazz Rules #113 ontvangt Dirk Roels de jonge pianist Bram De Looze (26), bekend van het LABtrio, waarin verder drummer Lander Gyselinck en contrabassiste Anneleen Boehme zitten. Afgelopen vrijdag vierden ze de tiende verjaardag van hun trio in de Handelsbeurs in Gent. Bram brengt binnenkort ook het soloalbum 'Piano E Forte' uit en praat over de samenwerking met saxofonist Robin Verheyen, waarmee hij een album gaat opnemen.

Daarnaast ook muziek van het Shai Maestro Trio. Zij spelen binnenkort op het Leuven Jazz Festival. Zowel het Mimi Verderame Quartet als Black Flower gaan op tournee en er is ook nog de duoplaat van Brad Mehldau en Joshua Redman.

Klik hier om Jazz Rules #113 te beluisteren.

Labels: ,

(Maarten van de Ven, 23.2.17) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.