Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Jazzradio
Jazz Rules #110-111


In aflevering 111 van Jazz Rules ontvangt presentator Dirk Roels een gerenommeerde gast uit de Belgische jazzscene: percussionist Chris Joris. Hij is al ruim veertig jaar actief in de jazzwereld en speelde met heel wat grote nationale en internationale namen. Vorig jaar nam hij samen met zijn kinderen het album 'Home And Old Stories' op. Chris Joris vertelt erover en heeft een aantal favoriete jazzalbums meegenomen naar de studio. Het lijkt bijna een trip door de jazzgeschiedenis! Daarnaast hoor je ook exclusieve liveopnamen van het Chris Joris Home Project featuring Naima Joris.

Je hoort nieuwe muziek van onder meer Xero Slingsby And The Works, het LABtrio en het Bill Evans Trio & Stan Getz live op Jazz Middelheim.

Verder is er een vooruitblik op het Gent Jazz Festival 2017, waar onder andere contrabassist Christian McBride acte de présence zal geven.

Klik hier om Jazz Rules #111 te beluisteren.

Saxofonist Nicolas Kummert is op tournee met Drifter en brengt binnenkort een eigen album uit. 'La Diversité' verschijnt bij Edition Records en naast Kummert spelen ook de Amerikaanse gitarist Lionel Loueke, bassist Nicolas Thys en de Canadese drummer Karl Jannuska mee. Kummert is te gast bij Dirk Roels. Hij speelt live in de studio en laat een paar van zijn favoriete jazzalbums horen.

Nieuwe muziek is er van Buscemi & The Michel Bisceglia Ensemble. Zij touren met een soundtrack bij de horrorfilm 'Nosferatu' uit 1922. Het album komt binnenkort uit op het label Prova Records en in de band horen we ook onder meer accordeonist Rony Verbiest en bassist Nathan Wouters.

Orchestra Nazionale Della Luna is een project van onder anderen saxofonist Manuel Hermia en drummer Teun Verbruggen. Ook zij stellen een nieuw album voor. Bij ECM verschijnt de nieuwe cd van gitarist John Abercrombie. Je hoort er in deze aflevering muziek van. Zijn kwartet heeft een all-star bezetting: pianist Marc Copland, bassist Drew Gress en drummer Joey Baron.

Klik hier om Jazz Rules #110 te beluisteren.

Labels: ,

(Maarten van de Ven, 6.2.17) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.