Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Concert
Kleurrijk orkest

JD Walter Quartet, dinsdag 31 januari 2017, De Smederij, Groningen

Met één keer repeteren en drie keer optreden stond er in De Smederij een keihard swingend kwartet cracks met de wonderbaarlijke stemkunstenaar JD Walter als hemels middelpunt.

Walter kan zijn stem inzetten als een niet nader gedefinieerd oosters blaasinstrument. Zoals in het openingsnummer, waarin met gestreken bas (Esat Ekincioglu), gitaar (Jorrit Westerhof) en de brushes van Aleksandar Skoric een verbluffend kleurrijk orkest werd gecreëerd.

Walter heeft daarbij een machientje dat zijn vocalen kan vermenigvuldigen of van een baslijn voorzien. Een beetje Al Jarreau – maar dan verder. In 'September' nam het vierspan de hit van Earth Wind & Fire effectief onder handen. De huidige editie van EW&F zouden de mannen van JD Allen er zó uitspelen.

Dat heeft natuurlijk alles van doen met het concept en het vuur van de groep. Er wordt gewerkt met grote spanningsbogen, waarbij binnen zo'n golf nog van alles gebeurt. Deze heren is het niet gegeven stil te zitten, zeker figuurlijk niet. Westerhof giert weer alle bochten uit en schuift al snel zijn bluesblauw de band in, Skoric zet met gewiekst gedraai het ritme los en vast. Qua power en opgeroepen vergezichten moest ik soms aan het oude King Crimson denken. Er zijn slechtere beelden om bij in slaap te vallen.

Klik hier voor foto's van dit concert door Henriika Steidel.

Labels:

(Eddy Determeyer, 24.2.17) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.