Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Vooruitblik
Jazztalks: praten over de liefde voor jazz


De Lindenberg presenteert in samenwerking met saxofonist/componist Bo van de Graaf een serie gesprekken over jazz. De serie start op vrijdag 13 januari 2017 om 20.15 uur in de Lindenberg. De andere Jazztalks vinden plaats op vrijdag 10 februari en vrijdag 10 maart 2017.

In Jazztalks nemen twee bijzondere gasten elkaar en het publiek mee in hun persoonlijke fascinatie voor jazzmuziek. Samen spitten ze door hun eigen lievelingscollectie aan platen, cd's en filmfragmenten, brengen live muziek ten gehore en leggen de ziel van jazz als energieke en experimentele muziekvorm bloot. De duo's bestaan uit een jazzmuzikant en een jazzprogrammeur, criticus of liefhebber. De serie is bedoeld voor iedereen die op een andere manier wil luisteren naar de muziek en nieuwsgierig is naar persoonlijke verhalen over liefde voor jazz.

Rietblazer Joris Roelofs en journalist Bert Vuijsje bijten het spits af op vrijdag 13 januari 2017. Roelofs speelde met bekende jazzmusici zoals Brad Meldau en James Carter. Hij ontving diverse prijzen en maakte compositieopdrachten voor onder andere het North Sea Jazz Festival 2016. Vuijsje schrijft sinds 1962 over jazzmuziek, onder meer voor De Volkskrant, als columnist in Jazzism en als redacteur van Jazz Bulletin. Hij ontving diverse onderscheidingen voor zijn bijzondere journalistieke prestaties.

Op vrijdag 10 februari spreken fluitist/componist Ronald Snijders en muziekprogrammeur Marcel Roelofs met elkaar. Snijders maakte reeds 50 cd's en platen, waarop zijn Surinaamse roots verweven zijn met jazz. Hij trad over de hele wereld op en werkte samen met Willem Breuker en Theo Loevendie, het Metropole Orkest en de Dutch Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Roelofs is verwoed ambassadeur van de nieuwste stromingen in de jazz en impromuziek. Hij organiseert de festivals ZomerJazzFietsTour en Les Trois Jours, maakte radioprogramma's en was de impresario van onder anderen Sean Bergin.

Op vrijdag 10 maart zijn jazzmuzikant Pieter Douma en acteur/trompettist Hans Dagelet te gast bij Jazztalks. Douma is actief in het grote gebied tussen jazz en pop en speelt in eBraam, roots-improvisatieorkest BGUTI en het roots/rockproject Any Vegetable. Dagelet is als trompettist actief en speelde met Vera Vingerhoeds en recenter bij Spinvis. Hij is zo bevlogen van jazz dat hij zijn kinderen namen gaf van jazzmusici: Mingus, Tatum en Charlie Chan.

Klik hier voor meer informatie over de serie Jazztalks.

Foto: Cees van de Ven

Labels:

(Maarten van de Ven, 12.1.17) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.