Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Nieuws
Stad Antwerpen en VRT verzekeren toekomst Jazz Middelheim


De stad Antwerpen neemt de praktische organisatie van Jazz Middelheim op zich. Daarnaast zal de stad het festival als merkversterkend evenement ondersteunen, zowel logistiek als op het vlak van communicatie en marketing.

In 1969 organiseerde de toenmalige Belgische Radio- en Televisieomroep (BRT) - de voorloper van de VRT - voor het eerst Jazz Middelheim. Oorspronkelijk in het Middelheimpark, later in park Den Brandt. Bij al die edities verleende de stad Antwerpen haar medewerking en zorgde ze voor financiƫle en logistieke ondersteuning. Op die manier konden over de jaren heen duizenden muziekliefhebbers gedurende meerdere dagen de grote namen van de jazzwereld aan het werk zien. Naast internationale bekendheden stonden er steevast verschillende Belgische artiesten op het programma. Het festival, waarop alle jazzstromingen aan bod komen, bouwde daarmee een internationale uitstraling en uitstekende reputatie op.

Na 35 succesvolle edities van Jazz Middelheim neemt de stad Antwerpen de fakkel nu over van de VRT. De openbare omroep zal het festival blijven ondersteunen. Klara zal het festival blijven coveren en live uitzenden vanaf het festivalterrein. De praktische organisatie van het evenement draagt VRT over aan de stad en de vzw Jazz en Muziek. De stad is daarnaast ook eigenaar van de locatie waar het evenement plaatsvindt. "Dankzij deze overeenkomst is een mooie toekomst verzekerd en blijft Jazz Middelheim de baken en het ankerpunt van de Belgische jazz. De stad helpt zo verder bouwen aan de eigen jazzscene met plaats voor onze eigen muzikanten, plaats voor vernieuwing en een opstap naar het grote publiek", zegt Schepen voor Cultuur Caroline Bastiaens. "Het festival richt zich niet alleen tot de echte jazzliefhebbers, maar blijft zich expliciet profileren als een open, cultureel familiefeest met een gemoedelijke en ongedwongen sfeer."

Foto: Bruno Bollaert

Labels: ,

(Maarten van de Ven, 14.1.17) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.