Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Cd / Jazztube
Einzelgänger – 'Musica Gymnastica' (eigen beheer, 2016)


WAARSCHUWING!

Gebleken is dat dit product bij onzorgvuldig gebruik schade kan toebrengen aan het gehoor, het hart en in sommige gevallen ook de hersenen. Deze klachten zijn evenwel van voorbijgaande aard.

Dierenvrienden moeten erop verdacht zijn, dat het eerste nummer, 'Koppie Krauw', over een bijzonder levendig exemplaar gaat, dat onwelvoeglijk taalgebruik niet schuwt. Anderen zullen in dit werk eerder een poging zien een Senegalese hofkapel uit 1848 te evoceren. Diezelfde gebruikers kunnen constateren dat het nummer erna, 'Wenn 3 Einzelgänger Den Blues Haben', een variant is op een compositie van de toondichter T. Monk, die zoals bekend mag worden verondersteld eveneens de blues had. 

De discussie over de betekenis van het nummer 'Flyte' is nog gaande. Wij hebben begrepen dat er gebruikers zijn die hiervan spontane visioenen kregen van uitgestrekte, hen onbekende tuinderijen en bosschages, waar men zich in flarden grondmist en doorbrekend zonlicht kan vermeien. Er is ook gewezen op de mogelijkheid, dat de titel slaat op een aangename sensatie juist boven het wolkendek. Alle gebruikers waren eensgezind in hun mening dat het effect slechts tijdelijk werkte. Een enkeling heeft daar zelfs zijn teleurstelling over geuit. 

Hoe men ook over het product denkt, men zal moeten toegeven dat de makers een degelijke christelijke opvoeding hebben genoten, getuige hun 'Einzel Hymne'. Rooms-katholieken kunnen, op vertoon van hun doopbewijs, hier een volle aflaat bekomen.

De bedrijfsarts wijst op het gevaar dat men dit product beluistert terwijl men juist getafeld heeft en zich een moment op de bank terug wil trekken om energie voor de rest van de avond op te doen. In zulke gevallen raadt hij de gebruiker met klem aan thans het toestel uit te schakelen. Wegens een betreurenswaardig technisch misverstand is het dynamisch contrast in het laatste nummer, 'Surfer Girl', dermate groot en plotseling dat de gebruiker er oorsuizingen, hartritmestoornissen en steken in het hoofd aan kan overhouden. Doch zoals hierboven reeds is aangegeven, hebben deze ongemakken een tijdelijk karakter.

De Directie
(w.g. E. Determeyer)

Werkzame bestanddelen: Louk Boudesteijn - trombone, Anton Goudsmit - gitaar, Nils van Haften - rieten.

Labels:

(Eddy Determeyer, 24.1.17) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...
Menupagina's:


Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.