Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Vooruitblik
Wilbert de Joode ontvangt Buma Boy Edgar Prijs


Op 24 juni van dit jaar werd bekendgemaakt dat bassist Wilbert de Joode dit jaar de Buma Boy Edgar Prijs in ontvangst mag nemen. Nu, een half jaar later is het eindelijk zover. Aanstaande woensdag, 7 december, neemt De Joode de prijs officieel in ontvangst in het Bimhuis en trakteert hij ons op een bijzondere avond vol muziek.

Wilbert de Joode is als musicus en inspirator niet meer weg te denken uit de internationale geïmproviseerde muziek en heeft een grote stempel gedrukt op de Nederlandse jazz en geïmproviseerde muziek. Hij maakt deel uit van bekende Nederlandse improvisatiegroepen als het Ab Baars Trio, Eric Boeren 4tet, Trio Braam/DeJoodeVatcher en de ensembles van Ig Henneman. Hij speelde met prominente buitenlandse musici, waaronder Hamid Drake, Charles Gayle, William Parker, Ken Vandermark en Alexander von Schlippenbach. Naast musici werkte hij ook samen met dansers en beeldend kunstenaars, onder wie de Amerikaanse danser Michael Schumacher. Tevens is Wilbert de Joode medeoprichter en lid van Doek, het collectief van toonaangevende Nederlandse improvisatoren en internationaal platform voor improvisatiemuziek.

Het programma op de 7e mag er zijn. Allereerst mogen we het fantastische trio Kaufmann/Gratkowski/De Joode verwelkomen, dat ons op zeer subtiele en ingetogen wijze mee zal nemen op hun betoverende tocht. Verder geeft het Ab Baars Trio (Baars/De Joode/Van Duynhoven) acte de présence, met als gast de Poolse pianiste Marta Warelis. Verder zijn Peter van Bergen, Tobias Delius, Ada Rave, Michael Vatcher en Onno Govaert uitgenodigd. Op verschillende momenten van de avond zullen al deze musici in uitzonderlijke combinaties op het podium staan, met drie drummers of vijf saxofonisten tegelijk. De avond wordt afgesloten met een stuk door alle musici samen.

De prijsuitreiking en de concerten zijn ook te volgen via een livestream van Bimhuis Radio.

Bekijk hier een interview met Wilbert de Joode in een Jazzportret van het Nederlands Jazz Archief.

Labels: ,

(Ben Taffijn, 6.12.16) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.