Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Jazzradio
Jazz Rules #107 / Belgian Jazz Rules Top 15


In de voorlaatste uitzending van Jazz Rules in 2016 ontvangt Dirk Roels contrabassist Piet Verbist. Verbist heeft er al een lange carrière opzitten als sideman. Nu heeft hij opnieuw een eigen plaat uit met het Mamutrio. Piet komt 'Primal Existence' voorstellen in de studio. Hij heeft nog een aantal verrassende, favoriete platen meegenomen.

Verder is er muziek van het Wolfert Brederode Trio. Zij brachten eerder dit jaar het album 'Black Ice' uit op het gerenommeerde ECM-label. Onlangs gaf het trio nog een prachtig concert in één lange set bij Axes in Eindhoven. Ook van de Amerikaanse vibrafonist Warren Wolf verscheen een fijne plaat. 'Convergence' werd opgenomen met een line-up bestaande uit Brad Mehldau, Christian McBride, John Scofield en Jeff "Tain" Watts.

Klik hier om Jazz Rules #107 te beluisteren.

In de laatste aflevering van dit jaar brengt Jazz Rules traditiegetrouw de Belgian Jazz Rules Top 15. Nooit eerder verschenen er zoveel Belgische jazzalbums als in 2016! Je hoort de lijst van de 15 favoriete albums van 2016, samengesteld door de luisteraars van Jazz Rules Urgent FM. Dirk Roels ontvangt in de studio verschillende muzikanten die in de lijst staan en hij belt er ook nog een aantal op. And the winner is...Klik hier om de Belgian Jazz Rules Top 15 te beluisteren.

Labels: ,

(Maarten van de Ven, 30.12.16) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.