Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Cd
Arne Jansen – 'Nine Firmaments' (Traumton, 2016)


De albumtitel 'Nine Firmaments' refereert aan een tentoonstelling van lijnkunstenaar Timo Nasseri, die ook de cover art van de onderhavige cd verzorgde. Het betreft inderdaad Muziek der Spheren – en van de sfeertjes.

Met bijvoorbeeld Bill Frisell heeft de Duitse gitarist Arne Jansen een hang naar helderheid en schoonheid gemeen. De klare lijn. Zijn kristallen toon fonkelt in 'Ahead Of Us (Down The Hillside)' en samen met de gestreken bas van Robert Lucaciu zorgt zijn van veel sustain voorziene gitaar voor een mysterieus sfeertje in 'It’s Always Night'. Het samenspel van de gitarist en de bassist is voorbeeldig, maar het is goed dat drummer Eric Schaefer met zijn alerte en onstuimige aanpak weerwerk biedt. Die geeft dynamiek en kleur aan 'Here We Go' en in 'Deep Wood' is hij het die voor de broodnodige spanning met de snarenmeesters zorgt.

De stukken van Jansen lijken soms ontstaan uit gedachteloos gepingel en de wegdroommomenten zijn legio. Het zijn de onderlinge feedback en de chemie tussen de muzikanten die deze muziek overeind houden.

Klik hier om te luisteren naar een track van dit album: 'Here We Go'.

Labels:

(Eddy Determeyer, 8.12.16) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...Menupagina's:
Blijf in de picture met
een gratis jazzbanner!


Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Pelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.