Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Jazzradio
Jazz Rules #103-104


In Jazz Rules #103 ontvangt Dirk Roels pianist Ewout Pierreux. Onlangs toerde Pierreux samen met de Zuid-Afrikaanse trompettist Marcus Wyatt door het land. Het kwintet heeft plannen om een plaat op te nemen. Daarnaast heeft Ewout het ook over de samenwerking met zijn vrouw, zangeres Tutu Puoane. Begin volgend jaar gaan ze op tournee met hun Joni Mitchell-project. Ook twee andere bands van de pianist, Rebirth::Collective en het Bart Defoort Quintet, komen aan bod. Ewout stelt ook een paar van zijn favoriete jazzplaten voor.

Nieuwe muziek is er van Mephiti, de band van saxofonist Erik Bogaerts. Mephiti start binnenkort een mini-tournee met JazzLab Series. De Nederlandse trompettist Rob Bruynen heeft een nieuw album uit, met daarop onder anderen bassist Jos Machtel en drummer Matthias De Waele. En er is de all-star band van gitarist Wolfgang Muthspiel, met daarin Ambrose Akinmusire, Brad Mehldau, Larry Grenadier en Brian Blade!

Klik hier om Jazz Rules #103 te beluisteren.

Saxofonist, fluitist en muzikale duizendpoot Bruno Vansina speelt bij onder meer Flat Earth Society, Rebirth::Collective en hij heeft ook zijn eigen kwartet, tentet en Orchestra. Vansina maakte de kindervoorstelling 'Maité, het meisje en de vogel'. In de studio vertelt hij over zijn verschillende projecten en Bruno laat je een paar verrassende platen horen.

Op Kerstdag is er opnieuw de Belgian Jazz Rules top 15 van het jaar. Die wordt deze keer samengesteld door de luisteraars van Jazz Rules. Mail je favoriete vijf Belgische jazzalbums van 2016 in volgorde naar jazzrules@urgent.fm en maak kans op fijne prijzen!

Dirk draait ook livemuziek van de Amerikaanse pianist Fred Hersch. Hij komt binnenkort naar België. Verder muziek van het Robin Verheyen New York Quartet en een oude liveopname van altsaxofonist Cannonball Adderley, live in het Concertgebouw in Amsterdam in 1960. Een jaar eerder al speelde Cannonball mee op 'Kind Of Blue', het meesterwerk van Miles.

Klik hier om Jazz Rules #104 te beluisteren.

Labels: ,

(Maarten van de Ven, 30.11.16) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.