Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Jazzradio
Jazz Rules #101-102


Radio vanuit de buik van de Belgische jazz, met livemuziek, interviews met jazzmuzikanten en jazzkenners, nieuwe releases, concerttips en een stukje jazzgeschiedenis!

Jean-Paul Estiévenart is een van de drukst bezette trompettisten van het land. Hij speelt onder meer bij het Manolo Cabras Quartet, Lorenzo Di Maio, Fabrizio Graceffa, LG Jazz Collective en Antoine Pierre Urbex. De 31-jarige Estiévenart bracht onlangs zijn tweede album uit: 'Behind The Darkness' (Igloo Records). In Jazz Rules komt Jean-Paul zijn verhaal doen. Hij brengt ook een paar van zijn favoriete jazzalbums mee en speelt live in de studio.

De jonge bassist Raphael Malfliet heeft een eerste cd gemaakt samen met de Amerikaanse gitarist Todd Neufeld en de Italiaanse drummer Carlo Costa. 'Noumenon' is net verschenen bij Ruweh Records.

Brain//Child is een nieuwe band rond gitarist Artan Buleshkaj, toetsenist Daan Demeyer en de Italiaanse saxofonist Nicolo Ricci. De vijf bandleden ontmoetten elkaar aan het conservatorium van Amsterdam en ze stellen nu hun eersteling voor. Daarnaast hoor je muziek van Black Flower en Karibu Orchestra.

Klik hier om Jazz Rules #101 te beluisteren.

Jazzzangeres Barbara Wiernik heeft een nieuw album gemaakt samen met pianist Nicola Andrioli. In Jazz Rules #102 komt Barbara 'Complicity' voorstellen in de studio. Dirk Roels draait ook een paar favoriete jazzplaten die ze heeft meegebracht.

Nieuwe muziek is er van Trio Grande ('Trois Mousquetaires'), Nathalie Loriers/Tineke Postma/Nicolas Thys ('We Will Really Meet Again'), SCHNTZL ('Schntzl'), TaxiWars ('Fever') en Jakob Bro/Thomas Morgan/Joey Baron ('Streams').

Klik hier om Jazz Rules #102 te beluisteren.

Labels: ,

(Maarten van de Ven, 16.11.16) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.