Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Concert
Een intiem muzikaal gebeuren

Philippe Lemm Trio, 12 oktober 2016, Cultuurschip Thor, Zwolle

Het New Yorkse Philippe Lemm Trio - Angelo Di Loreto op piano, Jeff Koch op bas, Philippe Lemm op drums - gaf in Zwolle een prachtig concert. Het werd een intiem muzikaal gebeuren in het bijna uitverkochte Cultuurschip Thor, waar het publiek vanaf de eerste pianoklanken op de punt van de stoel werd gezet, en daar voor en na de pauze niet meer vanaf kwam.

Ogen en oren gekluisterd aan het trio, dat met zeer vakkundig spel schitterende eigen arrangementen liet horen van onder andere 'Emily', 'Night And Day', 'E.S.P.' en zelfs een song van Bruce Springsteen en Kansas ('Dust In The Wind'). Oren en ogen, omdat het mooi was om te zien hoe er al spelend met elkaar werd gecommuniceerd.

Soms ontstonden de herkenbare thema's als 'bij toeval' uit (deels) geïmproviseerde intro's. Ze werden vervolgens in zeer frisse en eigenzinnige arrangementen in een nieuw daglicht gesteld.

Toen (snel herkenbaar) 'Let It Be' werd ingezet verwachtte ik, en ook een aantal anderen in het publiek, dat daarmee verfrissend zou worden uitgepakt. Dat gebeurde echter jammer genoeg niet. Het werd weliswaar heel mooi, maar bijna basaal gespeeld. Het trio vond het stuk in al zijn eenvoud een soort meditatief rustpunt binnen het overige repertoire. Het deed in elk geval geen afbreuk aan de mooie avond.

Was er dan geen enkel minpuntje? Och, als muzikant kan je het bijna nooit laten om te 'speuren' naar foutjes... Vooruit, een klein beetje zout op één slak dan: de bassist speelde in hogere posities af en toe een beetje onzuiver, hij intoneerde dan wat aan de lage kant. Maar de luisterpret werd er niet door gedrukt.

Op hun nieuwe cd 'New Amsterdam' (InOutside Music) is een zevental stukken uit het concert te beluisteren. Ik ben blij dat ik hem heb gekocht.

Klik hier voor foto's van dit concert door Maarten Jan Rieder.

Labels:

(Erik Raayman, 25.10.16) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...
Menupagina's:


Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.