Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Cd
Manolo Cabras Quartet - 'Melys In Diotta' (El Negocito, 2016)

Opname: 7-8 mei 2016

Contrabassist Manolo Cabras heeft na vier jaar opnieuw een eigen album uit: 'Melys In Diotta'. Cabras is heel actief als sideman en nam daarom zijn tijd om te schuren en te schaven aan de composities en om de nummers voldoende in te spelen. Een goede keuze, want het is een frisse en volwassen cd geworden, vol melancholie, lyriek, rustige schoonheid, impro en hier en daar een beetje swing.

Cabras heeft zich omringd met dé trompettist van het moment, wonderkind Jean-Paul Estiévenart. Op piano speelt de verbluffende Nicola Andrioli, destijds opgevist door gitarist Philip Catherine en nu ook volop in de belangstelling met onder anderen Steven Delannoye, Barbara Wiernik en Lorenzo Di Maio. Drummer van dienst is goede vriend en compagnon de route, Marek Patrman.

Stuk voor stuk mannen die passen bij datgene wat Cabras voor ogen had: spelen om te voelen en af toe zelfs om te vliegen. En gevlogen wordt er in 'E.S.D.A.', een uptempo nummer waarin Estiévenart en Andrioli de stevige ritmesectie constant in hun nek voelen. 'Uncle Stevie' is een subtiele knipoog naar bassist Steve Swallow, een van de belangrijkste inspiratiebronnen in de composities van Cabras.

'Melys In Diotta' is meteen het 50ste album op het Gentse El Negocito Records. Een mooi jubileumcadeau!

Deze recensie verscheen ook in Jazzmozaïek.

Klik hier om het album te beluisteren.

Labels:

(Dirk Roels, 8.10.16) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...Menupagina's:


Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Pelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.