Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Nieuws
Jazzexpeditie naar Zuid-Afrika


Half september reist een zestienkoppige delegatie jazzmusici en -professionals naar Zuid-Afrika voor het tweede deel van een internationale jazzuitwisseling, die wordt gepresenteerd onder de naam 'Jazzexpeditie'. Dertien Nederlandse jazzmuzikanten vertrekken naar Johannesburg om daar te spelen op onder andere het Joy Of Jazz Festival in Zuid-Afrika, waar zo'n 85.000 bezoekers verwacht worden. Uit meer dan 150 inzendingen is door jazzicoon Cees Schrama, voorzitter van Stichting JazzNL, de selectie gemaakt van musici die mee gaan.

Saxofonist Alexander Beets, bestuurslid van JazzNL, is jaren bezig geweest met het opzetten van de samenwerking met Zuid-Afrika. In mei was het eerste deel van de samenwerking zichtbaar en speelden tien Zuid-Afrikaanse muzikanten op Rabobank Amersfoort Jazz. Het tweede deel bestaat uit een retourticket voor dertien jazzmusici uit Nederland. De jazzexpeditie bestaat uit muzikale uitwisselingen en samenwerkingen in zowel Nederland als Zuid-Afrika, tussen artiesten, maar ook de rechtenorganisaties. Vertegenwoordigers van Sena en Buma Cultuur hebben een intensief programma met ontmoetingen en besprekingen met hun Zuid-Afrikaanse partners.

Op het Joy Of Jazz Festival staan de Nederlandse musici prime time op het podium. Een van de vocalisten die optreedt is Ntjam Rosie, met onder andere Hermine Deurloo, Jasper Somsen en Christian Pabst. Zij brengen het programma 'Dutch Roots'. Daarnaast spelen Deborah J Carter en Paul van Kessel delen uit het succesvolle theaterprogramma 'New York Round Midnight', met artiesten als Ellister van der Molen, Florian Wempe, Efe Erdem en Sebastiaan van Bavel.

Er worden verder concerten gegeven in de vermaarde Orbit Jazz Club en het Afrikan Freedom Station in Johannesburg. Ook geven de artiesten twee workshops aan studenten van de UNISA, de universiteit van Zuid-Afrika. Saxofonist Rolf Delfos is musical director tijdens de expeditie.

Labels:

(Maarten van de Ven, 8.9.16) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.