Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Jazzradio
Jazz Rules #96-97


In deze uitzending is gitarist Tim Finoulst te gast in de studio. Hij komt zijn eerste trioplaat 'Narrative' voorstellen. Die is onlangs verschenen bij Soul Factory Records, het label van Tutu Puoane en Ewout Pierreux. Tim brengt ook een paar favoriete jazzplaten mee.

'Filigrane' is het nieuwe album van de Waalse pianist Jean-Philippe Collard-Neven, samen met de Brusselse contrabassist Jean-Louis Rassinfosse en het Franse Quator Debussy. Ze werkten er drie jaar aan, in opdracht van het Franse festival Jazz In Marciac. De Franse radio registreerde hun werk en het album is nu ook verschenen. Of waar klassieke muziek en jazz elkaar ontmoeten.

Het Duitse Stephane Plecher Trio bracht een eerste cd uit met trompettist Bert Joris als gastmuzikant: 'Jungfernnballett'. Dirk Roels draait er een paar tracks van.

In #25Miles geeft docent jazzgeschiedenis Frederik Goossens opnieuw uitleg over het leven en werk van Miles Davis. Deze keer vertelt hij over de comeback in de jaren tachtig met het album 'We Want Miles'.

Jazz Rules #97 besteedt aandacht aan de Labelnight van De Werf Records op zaterdag 8 oktober. Dirk Roels heeft een telefonisch interview met Benny Claeysier van De Werf en laat nieuwe muziek horen van SCHNTZL en het Chris Joris Home Project feat. Naima Joris, twee albums die worden voorgesteld op deze avond.

In de laatste aflevering van #25Miles werpt Frederik Goossens een blik op Miles in de eighties: van Miami Vice tot John Lee Hooker.

Verder is er nieuwe muziek te horen van Black Flower, Ivan Paduart & Quentin Dujardin, Jean-Paul Estiévenart en Stephane Plecher Trio feat. Bert Joris.

Klik hier om Jazz Rules #96 te beluisteren.
Klik hier om Jazz Rules #97 te beluisteren.

Labels: ,

(Maarten van de Ven, 28.9.16) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.