Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Vooruitblik
Tweede W.E.R.F.-labelnight


In februari 2012 sloegen het Concertgebouw Brugge en jazzpodium De Werf de handen in elkaar voor een eerste W.E.R.F.-labelnight. Deze eerste editie huldigde niet alleen 100 releases op het Brugse label, maar vierde eveneens het tienjarige jubileum van het Concertgebouw. De formule bleek een schot in de roos en een vervolg kon dan ook niet uitblijven.

Op zaterdag 8 oktober draait het W.E.R.F.-label nog steeds op volle toeren en stevent het af op 150 titels. Wat oorspronkelijk startte in 1993 als een eenmalige ondersteuning aan de Brugse pianist Kris Defoort, groeide uit tot het belangrijkste jazzlabel in Vlaanderen. Een blik op de catalogus en de schier oneindige lijst aan jazzmuzikanten die reeds voor het label opnamen, leest als een encyclopedie van de Belgische jazzgeschiedenis van de afgelopen 25 jaar.

Door de jaren heen groeiden heel wat artiesten mee uit tot gevestigde waarden in het circuit. Daarnaast kreeg ook jong ontluikend talent ruime kansen. Voor deze tweede labelnight werd een selectie gemaakt van zowel jonge leeuwen als vertrouwde gezichten. Op het programma staat onder meer Kris Defoort's Diving Poet Society met special guest Veronika Harcsa, SCHNTZL, Trio Grande, Ben Sluijs & Erik Vermeulen, MikMâäk en het Nathalie Loriers Trio.

Tien bands waar je als publiek er zes van kunt bijwonen. Dit alles voor een symbolische 25 euro, waarvoor je gratis een vierdelig cd-album ontvangt met een staalkaart van de artiesten en bands die de voorbije twee decennia op het label verschenen.

Klik hier voor meer informatie en kaartverkoop.

Labels:

(Maarten van de Ven, 22.9.16) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.