Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Cd / Jazztube
Mateusz Pulawski Lunar Quartet – 'Change Of Seasons' (eigen beheer, 2016)

Opnamen: 20 januari / 18-19 september 2015

Het ECM-virus heeft ook hier toegeslagen, zo lijkt het. Mooi opgepoetste soundscapes en milde, ingetogen improvisaties zonder rafels en qua inhoud beperkt houdbaar. Drummer Aron Nyiro weet met zijn pittige, fantasievolle aanpak nog wel wat te redden, maar veel blijft toch ietwat kleurloos en netjes.

Terwijl gitarist Mateusz Pulawski toch geen kleine jongen is. Tijdens de opnamen kon je met enige regelmaat de schaduw van Jim Hall in een hoekje van de studio zien. Die leek dan even te luisteren en een ogenblik later was hij weer verdwenen. Als Pulawski zichzelf en zijn band een schop onder de aanwezige konten geeft, zoals in het titelnummer 'Change Of Seasons', ontstaat er meer reuring en avontuur.

In 'Noc Nad Swidnica' is het kwartet uitgebreid met trompettist Evgeni Bondarev en Esther van Hees, wier stem als instrument wordt ingezet. Met als resultaat een aangenaam orkestje. Hier kon je de schaduw van Hall wat langer zien en verdomd, je zag hem even knikken.

In de Jazztube hiernaast kun je het Mateusz Pulawski Lunar Quartet live in actie zien op 17 maart 2016 tijdens hun cd-presentatie in het Pianola Museum, Amsterdam.

Labels: ,

(Eddy Determeyer, 5.6.16) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.