Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Jazzradio
Jazz Rules #84


In Jazz Rules deze week veel nieuwe muziek. 'Coutances' is het nieuwe album van drummer Dré Pallemaerts. Het verschijnt in juni. Naast Pallemaerts spelen ook Bill Carrothers, Jozef Dumoulin en Mark Turner mee op het album. De nieuweling van het Bart Defoort Quintet heet 'Inner Waves'. Het bevat composities van Defoort en van gitarist Hans Van Oost. Ook pianist Ewout Piereux, bassist Christophe Devisscher en drummer Toni Vitacolonna zijn op dit album te horen.

Jean-François Foliez is een jonge klarinettist uit Luik. Zijn nieuwe album verscheen onlangs onder de naam JF Foliez's Playground bij Igloo Records en is getiteld 'Lagune'.

Vibrafonist Pieter Claus uit Gent is studiogast. Onlangs verscheen van zijn kwartet de plaat 'Dancing In A Black Triangle'. Pieter heeft ook een paar fijne platen van andere vibrafonisten meegenomen naar de Urgent FM-studio.

In de reeks #25Miles vertelt Frederik Goossens deze keer over het album 'Someday My Prince Will Come'. De laatste samenwerking van Miles met John Coltrane.

Ook is er nieuw werk van de 80-jarige Carla Bley.

Klik hier om Jazz Rules #84 te beluisteren.

Foto: Cees van de Ven

Labels: ,

(Maarten van de Ven, 31.5.16) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.