Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Jazzradio
Jazz Rules #82


Zaterdag 30 april was International Jazz Day. In Gent was er aan de vooravond al Tunes, een initiatief van het conservatorium van Gent School Of Arts, in samenwerking met Muziekmozaïek vzw, Jazzmozaïek, Urgent FM en Jazz Rules.

In aflevering #82 van Jazz Rules kun je de concerten herbeluisteren, afgewisseld met interviews met de muzikanten. Er speelden drie bands die verbonden zijn aan het conservatorium: een trio van laatstejaarsstudenten, een kwintet van oud-studenten en een trio van docenten.

Steiger is het trio van pianist Gilles Vandecaveye, bassist Kobe Boon en drummer Simon Raman. Ze brachten onlangs een eerste uit en zijn momenteel in volle voorbereiding van een eerste full album. Steiger heeft hiervoor een crowdfundingcampagne lopen.

Compro Oro is een kwintet van oud-studenten, met op vibrafoon Wim TJ Segers, op gitaar Bart Vervaeck, op percussie Robbe Kieckens, op bas Mattias Geernaert en op drums Frederik Van den Berghe. Vorig jaar kwam hun eerste album 'Transatlantic' uit op het label van De Werf. Compro Oro neemt deze zomer een nieuwe plaat op in Berlijn.

De docenten werden vertegenwoordigd door een trio om u tegen te zeggen: saxofonist Bart Defoort, contrabassist Nicholas Thys en gitarist Hans Van Oost. Zij brachten enkele zorgvuldig uitgekozen standards. Defoort heeft pas een nieuw album uit met zijn kwintet.

Klik hier om Jazz Rules #82 te beluisteren.

Foto: Cees van de Ven

Labels: ,

(Maarten van de Ven, 14.5.16) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.