Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Jazzradio
Jazz Rules #81


Jazz Middelheim heeft onlangs het programma bekendgemaakt voor deze zomer. Vanuit de persconferentie hoor je een paar reacties van festivaldirecteur Bertrand Flamang. Onder meer over de Belgen die er spelen en over het Liberation Music Orchestra.

In de studio ontvangt Dirk Roels saxofonist Michel Mast, die binnenkort opnieuw de Ham Sessions in Gent organiseert. Mast graaft ook in zijn eigen verleden en speelt live in de studio.

In de reeks #25 Miles over het leven en werk van Miles Davis heeft docent jazzgeschiedenis Frederik Goossens het dit keer over het legendarische album 'Kind Of Blue' uit 1959. En daar valt nog wel het een en ander over te vertellen.

Op vrijdag 29 april was er in de Bijlokestudio in Gent het Tunes-festival in het kader van International Jazz Day. Tunes is een organisatie van het KASK Conservatorium van Gent (School Of Arts) in samenwerking met Jazzmozaïek, Muziekmozaïek, Urgent FM en Jazz Rules. Er speelden die avond drie bands. De studenten werden vertegenwoordigd door Steiger, de oud-studenten door Compro Oro en de docenten door het trio Bart Defoort/Hans Van Oost/Nic Thys. In Jazz Rules #81 hoor je deze concerten.

Tenslotte is er ook nog muziek van onder meer Ben Sluijs & Erik Vermeulen, Joe Henderson, Philm, Chris Joris, Le Duc Quintet, Paul Motian, Linus/Skarbo/Leroux en Flat Earth Society feat. Mauro Pawlowski.

Klik hier om Jazz Rules #81 te beluisteren.

Foto: Cees van de Ven

Labels: ,

(Maarten van de Ven, 4.5.16) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.