Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Jazzradio
Jazz Rules #80


In Jazz Rules #80 hoor je nieuwe muziek van Ananke, een Brusselse jazzband met onder anderen Yann Lecollaire, Quentin Manfroy en Viktor Abel. Ze hebben net een nieuw album uit, 'Stop That Train'. Ook de Japanse virtuoze pianiste Hiromi heeft een nieuw album met haar trio, 'Spark', waarvan je twee nummers hoort.

Verder ook muziek van het trio van de Oost-Vlaamse bassist Raphael Malfliet. Hij nam vorig jaar een album op met twee New Yorkse muzikanten: gitarist Todd Neufeld en drummer Carlo Costa. Het trio geeft op 24 april een aperitiefconcert in het Museum Dhondt-Dhaenens in Deinze.

In de reeks #25Miles over leven en werk van Miles Davis behandelt docent jazzgeschiedenis Frederik Goossens het album 'Milestones', opgenomen in 1958.

Studiogast is dit keer Jo De Geest, frontman van John Ghost. Die band heeft net het nieuwe album 'For A Year They Slept' uit. De meeste composities zijn van gitarist Jo De Geest.

Verder nog muziek van het Jérémy Dumont Trio, Charles Mingus, Louis Armstrong & His Orchestra, Markus Stockhausen en Florian Weber.

Klik hier om Jazz Rules #80 te beluisteren.

Foto: Cees van de Ven

Labels: ,

(Maarten van de Ven, 23.4.16) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.