Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Jazzradio
Jazz Rules #78


In aflevering 78 van Jazz Rules hoor je muziek van het Bill Evans Trio. Dit naar aanleiding van contrabassist Scott LaFaro, die op 3 april 80 jaar oud zou geworden zijn. Maar de bassist overleed al op 25-jarige leeftijd. 'Live At The Village Vanguard' van het Bill Evans Trio is een legendarische plaat geworden, onder meer doordat LaFaro 10 dagen na de opname ervan verongelukte met zijn auto.

De jonge Gentse band Steiger heeft net een sterke eerste EP uit. Steiger is het trio van pianist Gilles Vandecaveye, bassist Kobe Boon en drummer Simon Raman. Allemaal studenten van het Gentse conservatorium. Gilles Vandecaveye is te gast bij Jazz Rules en hij komt de nieuwe titelloze EP voorstellen en uitleg geven over hun crowdfundingproject.

De Duitse componiste, zangeres en saxofoniste Sabine Kühlich heeft samen met pianiste Laia Genc een Dave Brubeck-tributeplaat gemaakt. 'In Your Own Sweet Way' is een project dat lang gerijpt heeft en nu onlangs op plaat is uitgebracht. Dirk Roels heeft een interview met Kühlich.

'Kosmos' heet het nieuwe album van baritonzanger Sander De Winne en zijn groep. Die bestaat uit toetsenist Bram De Looze, saxofonist Steven Delannoye, bassist Lennart Heyndels en drummer Lionel Beuvens. De Winne liet zich voor dit project ook omringen door het Deense vocaal ensemble IKI. Binnenkort gaan ze ermee op tournee door Vlaanderen.

In de reeks #25Miles heeft Frederik Goossens het dit keer over de soundtrack 'Ascenseur Pour l’Echaufaud'. Miles Davis maakte die tijdens zijn verblijf in Parijs voor regisseur Louis Malle. Verder ook nieuwe muziek van de Franse drummer Manu Katché.

Klik hier om Jazz Rules #78 te beluisteren.

Labels: ,

(Maarten van de Ven, 13.4.16) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.