Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Jazzradio
Jazz Rules #77


Het Florian Favre Trio heeft B-Jazz gewonnen. Dat is de internationale jazzwedstrijd van Muziekmozaïek, de uitgever van Jazzmozaïek. B-Jazz vond plaats tijdens het Leuven Jazz Festival. Zes groepen uit België, Frankrijk, Italië, Polen en Zwitserland stonden er in de finale. De jury riep uiteindelijk het Zwitserse trio rond pianist Florian Favre uit tot laureaat van B-Jazz. Dirk Roels had een gesprek met de winnaar, over B-Jazz, over spelen op internationale jazzfestivals, over hun album 'Ur', dat eerstdaags verschijnt en over les krijgen van... Bert Joris!

Studiogast deze keer is trombonist Dree Peremans. Met Rebirth::Collective heeft hij net een nieuw album uit. 'Raincheck' bevat composities van Billy Strayhorn, de componist van Duke Ellington, die vorig jaar 100 jaar zou geworden zijn. Rebirth::Collective nam de plaat op met de Nederlandse gitarist Jesse Van Ruller.

In de reeks #25Miles geeft docent jazzgeschiedenis Frederik Goossens dit keer tekst en uitleg bij het album 'Miles Ahead', dat Davis opnam samen met Gil Evans. Verder nog muziek van het Laurent Coulondre Trio, het Jérémy Dumont Trio, Ron Carter (die naar het Gent Jazz Festival komt), Maria Schneider en BJO featuring Bert Joris.

Klik hier om Jazz Rules #77 te beluisteren.

Foto: Guy Van de Poel

Labels: ,

(Maarten van de Ven, 12.4.16) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.