Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Cd
Kim Hoorweg & Robin Nolan Trio – 'The Boulevard Of Broken Dreams' (KimCompany, 2016)


Het kleine opdondertje is een hele grote dondersteen aan het worden. Met elk album groeit vocaliste Kim Hoorweg een stukje. In gitarist Robin Nolan heeft ze een ideale sparringpartner gevonden. Nolan injecteert Djangoesque melancholie in de mix. Dat gebeurt in de Franstalige nummers, maar ook in de oude Ink Spots-hit 'If I Didn’t Care'. Grappig, dat Hoorweg voor twee Spotscovers heeft gekozen. In 'It’s A Sin To Tell A Lie' horen we zelfs iets van de toekomst van deze fascinerende alt. Dat geldt eveneens voor 'When Your Lover Has Gone', waarin ze frank en vrij over de maatstrepen huppelt.

Met het a-capella begin van het openingsnummer 'Mood Indigo' zet Hoorweg de toon voor het album. Charmant is haar adaptatie van Sidney Bechets 'Si Tu Vois Ma Mère'- daarin verwerkte de geadopteerde Fransman zijn creoolse wortels. Voor 'Quiet Whiskey' legde de Rotterdamse haar oor te luisteren bij de versie van Catherine Russell en dus niet bij het origineel uit 1953 van Wynonie Harris. Dat mag, maar erg logisch is het niet. Dit is overigens de enige song waarin haar dictie te wensen overlaat. Verrassend is ook haar aanpak van het titelstuk 'The Boulevard Of Broken Dreams', dat een uitdagende tango-behandeling heeft gekregen. Daarmee refereert ze aan de oorspronkelijke intro die in de film 'Moulin Rouge' werd gebruikt. Dit meisje heeft smaak, jongens!

De begeleiding is aangenaam spaarzaam. Behalve Nolan trekken altsaxofonist Benjamin Herman en, in één stuk, Sjoerd Dijkhuizen op basklarinet bescheiden de aandacht. Meer klarinet dan bas. Wonderbaarlijk, ook.

Luister hier naar de albumtrack 'It’s A Sin To Tell A Lie'.

Labels:

(Eddy Determeyer, 13.4.16) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.