Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Cd
Fraanje/Soniano/Gouband – 'Shades Of Blue' (Astropi, 2015)


Het trio van de Nederlandse pianist Harmen Fraanje, de Franse bassist Brice Soniano en de Franse percussionist Toma Gouband draait al zo'n tien jaar mee. Ze hebben hun derde album 'Shades Of Blue' uitgebracht via het label Astropi. Fraanje, Soniano en Gouband slaan hiermee een andere weg in. Die van de pure intuïtie en de verbinding recht vanuit het hart.

Toma Gouband is veel meer dan zomaar een drummer. Op subtiele wijze werkt hij met stenen, houten blokken, belletjes, takken en nog andere fijne attributen. Voeg daarbij het subtiele spel van Brice Soniano en de impressieve, intimistische piano van Harmen Fraanje en je krijgt een meesterwerk dat je naar de keel grijpt. Het trio werkt met kleuren zoals blauw en violet om met elkaar in verbinding te treden en zo een speciale energy flow te laten ontstaan.

'Shades Of Blue' is een contemplatieve en meditatieve plaat, die je in hogere sferen brengt. Een ideale manier om even te ontsnappen aan de alledaagse drukte en je onder te dompelen in een fantasierijke klankenwereld vol impressionistische en pure soundscapes. Zonder elektronica. Een plaat om bij te gaan liggen. En dat mag ook wel eens.

Deze recensie verscheen ook in Jazzmozaïek

Klik hier om het album te beluisteren.

Labels:

(Dirk Roels, 27.4.16) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.