Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Nieuws
Jazzexpeditie Zuid-Afrika


In september van dit jaar gaan zeventien Nederlandse jazzmusici en professionals mee op een muzikale handelsmissie naar Zuid-Afrika. De reis omvat concerten op het prestigieuze Joy Of Jazz-festival in Johannesburg, op de UNISA in Pretoria, een sociaal muziek project in de Townships, workshops op de conservatoria in Johannesburg en Durban en een jazzclubconcert in Durban.

Een commissie onder leiding van jazz-icoon Cees Schrama en met vertegenwoordigers van Stichting JazzNL, UNISA, Joy Of Jazz Festival, Buma Cultuur en Sena heeft de deelnemende artiesten geselecteerd, waaronder Deborah J. Carter (zang), Rolf Delfos (altsaxofoon en muzikaal leider), Hermine Deurloo (mondharmonica en altsaxofoon), Ellister van der Molen (trompet), Sebastiaan van Bavel (piano), Jasper Somsen (contrabas), Guus Bakker (contrabas en basgitaar) en Tuur Moens (drums). Hoornspeler Morris Kliphuis was ook geselecteerd, maar kon in verband met een grote tournee in Nederland niet mee. Hij wordt vervangen door vocaliste Ntjam Rosie.

De jazzexpeditie omvat muzikale uitwisselingen en samenwerkingsprojecten in zowel Nederland als Zuid-Afrika. In mei 2016 ontvangt Amersfoort Jazz in dat kader een delegatie van Zuid-Afrikaanse musici en professionals tijdens haar festival. Zij spelen in Nederland onder andere op vrijdag 27 mei tijdens de Dutch South African Jazz Night in theater De Lieve Vrouw in Amersfoort. Uit Nederland zal onder meer Paul van Kemenade met de Zuid-Afrikaners spelen.

De jazzexpeditie is een initiatief van Stichting JazzNL met financiƫle ondersteuning van Sena Performers en Buma Cultuur. In het verleden hebben reeds succesvolle uitwisselingen plaatsgevonden met India, Thailand en Spanje. Zuid-Afrika is een land met een groot jazznetwerk van festivals, clubs, conservatoria en media. Daarmee is het een interessante partner voor Nederlandse jazzmusici en organisatoren.

"De kracht van de jazzexpedities ligt in de wederkerigheid en het leggen van verbindingen op alle niveaus. Hierdoor is het voor buitenlandse partijen ook een geweldige kans om hun muziek en musici te presenteren op de Nederlandse markt," aldus Cees Schrama, voorzitter van JazzNL.

Klik hier voor meer informatie over de jazzexpeditie naar Zuid-Afrika.

Foto: Merlijn Doomernik

Labels:

(Maarten van de Ven, 28.2.16) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.