Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Jazzradio
Jazz Rules #71


In deze aflevering is rietblazer Peter Vermeersch van Flat Earth Society (FES) te gast. In een openhartig gesprek heeft hij het over de nieuwe plaat van FES, samen met gitarist Mauro Pawloski, bekend van dEUS. Die plaat heet 'Terms Of Embarrassment' en verschijnt in maart op de Flat Earth Day in Flagey in Brussel. In primeur hoor je alvast een paar nummers van dat album. Vermeersch vertelt ook over zijn samenwerking met Wim Vandekeybus, Josse De Pauw en Anne Teresa De Keersmaeker en over zijn toekomstige projecten.

Daarnaast draait Dirk Roels muziek van de gloednieuwe plaat 'A Fisherman’s Tale' van het Christophe Devisscher Quartet. Dit album verschijnt ook binnenkort en het kwartet gaat ermee op tournee. Ook het Carate Urio Orchestra heeft een nieuw album: 'Lover'.

In de nieuwe reeks #25Miles, over het leven en de muziek van Miles Davis, hoor je docent jazzgeschiedenis Frederik Goossens uitleg geven over het jaar 1947, waarin de piepjonge Miles zelf voor het eerst een opnamesessie gaat leiden. Met onder anderen Charlie Parker erbij!

Klik hier om de uitzending te beluisteren.

Foto: Cees van de Ven

Labels: ,

(Maarten van de Ven, 27.2.16) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.