Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Cd
The Soul Snatchers – 'Where Y’at?' (Social Beats, 2016)


In hun speurtocht naar het hart van de soulmuziek zijn de Soul Snatchers inmiddels een heel eind gevorderd. New Orleans is thans het baken en bij drummer Phil Martin zit de second line beat als geramd. Dat is de eerste indruk van dit album: deze band is retestrak, met een volvette blazerssectie, een onwankelbare bas, een juichend orgel, wat allemaal resulteert in een wonderbaarlijke veeleenheid. De stukken worden compact gehouden; er wordt niets uitgemolken, noch gemorst.

Niet alleen Martin heeft de beat van Tremé in de vingers, ook bassist Ton van der Kolk ('Keep Workin’') stapt vastberaden in het voetspoor van George Porter Jr. 'Stop Fightin’' zou zó van de tekentafel van wijlen Wardell Quezergue hebben kunnen komen. De arrangementen geven het geheel een tijdloos karakter – de blaaspartijen zijn functioneel en smaakvol.

De makke zijn de vocals van Curtis T. en Jimi Bellmartin. Als je dan toch tot de ziel van de soul wilt doordringen, zou je eigenlijk geen genoegen moeten nemen met dit soort teksten, series aan elkaar geniete platitudes, die ook nog eens zonder veel peper geserveerd worden. Waarom geen bona fide native speaker ingehuurd om ook dit departement op orde te brengen?

Beluister hier een album sampler van 'Where Y’at?'.

Labels:

(Eddy Determeyer, 23.2.16) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.