Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Vooruitblik
Basklarinet Festijn


Van 17 tot en met 31 januari 2016 vindt in Amsterdam, Rotterdam, Enschede, Utrecht, Groningen en Nijmegen het Basklarinet Festijn plaats. Deze tweede editie brengt opnieuw een aantal van 's werelds beste basklarinettisten bijeen. Elf wereldimprovisatoren en specialisten in hedendaagse muziek spelen tijdens dit Festijn in verschillende samenstelling een waaier aan nieuwe composities en improvisaties.

De Nederlandse basklarinettop wordt hierbij vertegenwoordigd door Fie Schouten (tevens artistiek leider), Tobias Klein & Oguz Büyükberber (recente cd 'Reverse Camouflage'), Laura Carmichael, Jelte Althuis (Calefax) en Marij van Gorkom. Daarnaast zijn er buitenlandse zwaargewichten te horen: de Fransman Armand Angster, de Duitser Michael Riessler, de Oostenrijkers Petra Stump en Heinz-Peter Linshalm en uit Vlaanderen Stephan Vermeersch.

Op het programma staan zowel improvisaties als composities, waaronder wereldpremières van Ig Henneman, Vanessa Lann, Martin Brandlmayr, Tobias Klein en Héctor Moro.

Klik hier voor het programma van het Basklarinet Festijn.

Klik hier voor een fotoverslag van het Basklarinet Festijn 2014 in het Bimhuis door Maarten Jan Rieder. Die dag werd basklarinettist Harry Sparnaay in het zonnetje gezet.

Labels:

(Maarten van de Ven, 3.1.16) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.