Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Festival
Stranger Than Paranoia 2015


"Het kenmerkt de aanpak van Paul van Kemenade, altsaxofonist en organisator van dit festival: alle aspecten van de muzieksoort 'jazz' komen aan bod. Van mainstream tot (zeer) experimenteel en van rock- en pop-gerelateerd tot aan allerhande niet-westerse muziekstromingen. Het zorgt ervoor dat je als luisteraar een caleidoscopisch beeld krijgt van de muzieksoort. Tevens slaagt Van Kemenade er ieder jaar weer in om een écht grote act naar Nederland te halen. Dit jaar was dat Archie Schepp, die met zijn kwartet twee optredens in Tilburg en één in Amsterdam verzorgde."

Op 24, 27, 28 en 29 december bezocht Ben Taffijn de 23e editie van het festival Stranger Than Paranoia, waar hij getuige was van concerten van onder meer Paul van Kemenade, Jacq Palinckx & Maurice Leenaars, het Mehmet Polat Trio, Stevko Busch & Paul van Kemenade, het POW Ensemble, Konrad Bauer, Bert van den Brink & Oscar Jan Hoogland en het Archie Shepp Quartet.

Klik hier voor zijn festivalverslag.

Klik hier voor een fotoverslag van Stranger Than Paranoia door Louis Obbens. En klik hier voor de festivalfoto's van Cees van de Ven.

Labels:

(Ben Taffijn, 7.1.16) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.