Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Cd
3/4 Peace - 'Rainy Days On The Common Land' (El Negocito, 2015)


3/4 Peace - oftewel Three For Peace - is het trio van de Belgische saxofonist/fluitist Ben Sluijs. Zijn medemusici zijn pianist Christian Mendoza uit Peru - thans wonend in België - en de Franse bassist Brice Soniano. Een dergelijke bezetting, zonder drums, is in de jazz een niet algemeen gebruikelijke. Het leent zich daarentegen zeer goed voor een intieme interpretatie van modern geïmproviseerde jazzmuziek. Dat is dan ook de aanpak van dit trio.

Kamermuziek-jazz wordt door Sluijs & Co op zeer ingetogen wijze uitgevoerd. De drie muzikanten musiceren en improviseren op zeer hoog niveau en vertolken de merendeels klassiek georiënteerde nummers op welhaast onvolprezen introverte en subtiele wijze.

Het meest swingende en jazzy nummer is 'Someone Like Lee'. Een eerbetoon natuurlijk aan altist Lee Konitz, waar Sluijs' manier van spelen veel affiniteit mee heeft. Ook Mendoza en Soniano kunnen, en doen dat ook, in dit nummer hun jazz-aspiraties bot vieren. Hoewel het repertoire van dit album grotendeels ingetogen kamermuziek-achtige jazz behelst, swingt het hier wel de pan uit.

In het slotnummer 'Cycling', waarin wederom het fluwelen saxgeluid van Sluijs opmerkelijk goed past in de 'klassieke' context van de muziek, verdient het heldere rapsodische pianospel van Christian Mendoza extra vermelding. Daarbij is de muziek van dit laatste nummer representatief voor het totale album: magnifieke luister-kamer-jazzmuziek, gespeeld door drie voortreffelijke rasimprovisatoren.

Klik hier om het album te beluisteren.

Labels:

(Jacques Los, 14.1.16) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.