Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Nieuws
Rik Mol tekent bij Metropole Orkest


Rik Mol is sinds gisteren officieel in dienst van het Metropole Orkest. Hij volgt daar zijn voormalige leraar Ruud Breuls op als trompetsolist.

Trompettist Rik Mol behoort tot de top van de Nederlandse jazz. Hij kreeg onder andere les van Wynton Marsalis en Randy Brecker. Mol heeft gestudeerd aan conservatoria van Den Haag, Amsterdam en Rotterdam. Hij is winnaar van de European Trumpet Contest (Berlijn) en het Prinses Christina Concours. Zijn eerste cd 'What’s On Tonight' was gelijk een daverend succes.

Mols muziek is een mix van pure hardbop-jazz met hiphop en funk. Naast het jammen met alle toonaangevende muzikanten is hij erin geslaagd een groep op te richten met hoog aangeschreven Nederlandse muzikanten, zoals saxofonist Ben van den Dungen, pianist Rob van Bavel en bassist Jeroen Vierdag. Hij toert regelmatig over de hele wereld met bands als Nueva Manteca en het Ben van den Dungen/Rik Mol Quintet. Dat deed hij al als gast- en nu dus voortaan als solotrompettist van het Metropole Orkest.

Labels:

(Maarten van de Ven, 4.12.15) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.