Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Nieuws
Metropole Orkest 70 jaar


Vandaag, woensdag 25 november, is het precies 70 jaar geleden dat het Metropole Orkest voor het eerst te horen was op de Nederlandse radio. Om dit heuglijke feit te vieren zullen verschillende radiostations vandaag een opname van het Metropole Orkest uitzenden. De meeste stations zullen dit doen om 20.15 uur, het exacte tijdstip van de eerste uitzending op 25 november 1945.

Directeur van het Metropole Orkest Marc Altink: "Wij zijn erg vereerd met deze aandacht voor de verjaardag van het Metropole Orkest. We vinden het bijzonder sympathiek dat de Nederlandse media onze lange geschiedenis op deze manier in het zonnetje zetten. Het mooie is dat juist dit orkest op vrijwel alle zenders te horen is: van de jingles van Langs De Lijn en 'Gute Nacht Freunde' op NPO Radio 1 tot aan de orkestrale remix van 'This Is What It Feels Like' op Radio 538. Daarnaast zijn we blij dat het Metropole Orkest sinds zijn verzelfstandiging in 2013 steeds meer impact lijkt te hebben in het muzikale landschap in Nederland en ver daarbuiten, want als orkest met de kleinste overheidsbijdrage bereikt het Metropole Orkest toch nog steeds het grootste, maar ook breedste publiek. We hopen dat ook de komende 70 jaar vol te kunnen houden!"

Op dinsdag 24 november was het voltallige Metropole Orkest te gast bij De Wereld Draait Door, waar het jubileum van het orkest samen met de 100ste geboortedag van Frank Sinatra gevierd werd. Klik hier om de uitzending terug te kijken.

Labels:

(Maarten van de Ven, 25.11.15) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.