Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Vooruitblik
Near East Up North


Componist Martin Fondse en saxofonist Mete Erker hebben een zeer bijzonder project tot stand gebracht: Near East Up North. Fondse en Erker proberen hiermee de scheiding tussen muziekstijlen en –culturen te doorbreken. Dat betekent dat hedendaags gecomponeerde muziek, moderne jazz en klassieke Anotolische muziek de componenten vormen van dit uitzonderlijke en avontuurlijke muzikale project.

Het Asko|Schönberg Ensemble – dat sinds jaar en dag toonaangevend is op het gebied van hedendaags gecomponeerde muziek – twijfelde geen moment om deel te nemen aan dit project. Aan het ensemble is een ritmesectie toegevoegd bestaande uit slagwerker Jarrod Cagwin, bassist Eric van de Westen en pianist Jeroen van Vliet, winnaar van de Boy Edgarprijs 2014.

Saxofonist Mete Erker, opgegroeid in een Turks-Nederlands gezin, heeft dienaangaande een grote affiniteit met de Turkse muziek en zal dat in zijn jazzy/bluesy solo-momenten beslist niet verloochenen. Nog een belangrijke solist in dit project is de kemençevirtuoos Derya Türkan.

Op het breukvlak van uiteenlopende muzikale werelden belooft dit een bijzonder en muzikaal avontuur te worden, dat kan worden bijgewoond in de periode van 29 oktober tot en met 8 november tijdens een tour door Nederland.

Bekijk hier een korte trailer over het Near East Up North-ensemble.

Speellijst
29/10   Muziekgebouw aan 't IJ, Amsterdam
30/10   Concertgebouw De Vereeniging, Nijmegen
01/11   Porgy en Bess, Terneuzen (zonder Asko|Schönberg Ensemble)
04/11   Wilminktheater, Enschede
05/11   Cloud Nine, TivoliVredenburg, Utrecht
07/11   November Music, Verkadefabriek, Den Bosch
08/11   De Doelen, Rotterdam

Labels:

(Jacques Los, 23.10.15) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.