Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Jazzradio
Jazz Rules #55


Saxofonist Nathan Daems van onder andere Black Flower en het Ragini Trio heeft de soundtrack gemaakt van een nieuwe film die de afgelopen week werd voorgesteld op Film Fest Gent. Black Flower speelt na de film ook een concert in Vooruit Gent. Daems is studiogast bij Dirk Roels. Hij brengt een paar oude jazzplaten mee en speelt ook een stukje livemuziek in de Jazz Rules-studio.

Verder in deze aflevering ook nieuwe muziek van de Marjan Van Rompay Group. Zij hebben net hun album 'Comfort, Solace, Peace' uit. De in New York wonende Belgische saxofonist Robin Verheyen geeft tekst en uitleg bij het nieuwe album 'A Look Beyond'. Verheyen nam dit op met zijn NY Quartet met daarin onder meer Russ Johnson, Drew Gress en Jeff Davis.

Pianist Art Tatum zou onlangs 106 jaar oud geworden zijn. Docent jazzgeschiedenis Frederik Goossens van het Conservatorium in Gent geeft duiding bij de nalatenschap van Art Tatum.

En Jazz Rules blikt ook vooruit naar het concert van het Dave Douglas Quintet en het Stefano Bollani Danish Trio, binnenkort in Harelbeke.

Klik hier om de uitzending te beluisteren.

Foto: Cees van de Ven

Labels: ,

(Maarten van de Ven, 24.10.15) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.