Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Cd
Pudding oO - 'A Pudding oO Cd' (Granvat, 2015)

Opname: mei 2012

Pudding oO maakt heerlijk vette, zelfs hier en daar wat pompeuze, psychedelisch klinkende muziek. Vooral het geluid dat Adriaan van de Velde uit zijn keyboards tovert, met van die typische wah-wah geluidjes, draagt hier in hoge mate aan bij. Voeg daar een flinke dosis funk aan toe en je hebt het recept voor hun eerder dit jaar verschenen debuutalbum.

Het is weer eens een andere kant van de gebroeders Cools, die we eerder in deze kolommen tegenkwamen met hun project Hoera. Klinkt het daar vooral stemmig en sfeervol, hier gaat het er bepaald een stuk levendiger aan toe.

Zo kletst Van de Velde in 'Mondbeat' honderduit middels de monoloog die hij via zijn keyboards laat horen, terwijl de drummende Cools, Stijn, hier voor een straffe beat zorgt. Ook in 'Dondervogel' klinken de keyboards als sterk vervormde zangpartijen. Het levert ook hier een wat surrealistisch effect op, bijna alsof we op een andere planeet zijn beland. Op 'Velouz' komt het psychedelische karakter wat meer naar voren. Van de Velde produceert klankflarden die goed variëren op Stijns vaste slag. Terwijl Bert, de andere helft van de broers, hier zorgt voor stemmig en transcendent gitaarspel. Ook 'Diept' heeft dit psychedelische karakter. De keyboardklanken slepen je als in een draaikolk mee, juist ja, de diepte in. Zeker in het eerste deel heeft dit stuk ook wel iets dreigends, zoals dat uitgaat van de duistere diepte.

Het intense en zelfs wel wat romantische 'Mooi B' is eveneens zeer de moeite waard. Mede dankzij het enigszins schurende gitaarspel van Bert en het relaxte ritme dat Stijn en bassist Dries Laheye hier creëren. Die wat romantische en introspectieve sfeer heet ook 'Verschuivings'. Het ingetogen gitaarspel wordt hier mooi geflankeerd door de psychedelische keyboardklanken. Hoofdtelefoonmuziek, met andere woorden. Languit op de bank en dromen maar!

Klik hier om dit album te beluisteren.

Labels:

(Ben Taffijn, 23.10.15) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.