Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Vooruitblik
Kapok op tour met nieuw album


Op donderdag 24 september vindt in RASA het kick-off concert plaats van de cd-release tour 'Glass To Sand' van Kapok.

Het eigengereide en veelgeprezen instrumentale indie-trio Kapok zit niet stil. Na de succesvolle ontvangst van hun tweede album (2014), dat werd bekroond met een Edison, had de band zoveel nieuwe ideeën dat ze direct begonnen te werken aan de opvolger. Het nieuwe album 'Glass To Sand' is het resultaat van een intense zoektocht. Meerdere opnames werden vernietigd, op zoek naar het fundament en daarmee naar vernieuwing. Door die rigoureuze aanpak heeft Kapok een nieuw geluid gevonden: donkerder, filmischer, en gebouwd op grooves uit de indierock, americana en Afrikaanse muziek.

"Naast de atypische samenstelling van Kapok schuilt de magie van dit trio in zijn avontuurlijke aanpak, zijn frisheid en het speelplezier, waardoor we hier echt wel met een unusual jazz trio te maken hebben en wat verklaart waarom het trio op korte tijd furore maakte. Kenmerkend voor het trio is de avontuurlijke en evenwichtige mix van structuur en improvisatie. In de erg ritmische composities met funky- en rockritmes, maar ook in de meer lyrische passages doorklonken vleugjes van herkenbare melodieën, wat Kapoks muziek eigentijds en laagdrempelig maakt", schreef onze recensent Robert Kinable naar aanleiding van hun optreden bij JazzCase in Dommelhof Neerpelt in oktober 2014.

In het voorprogramma tijdens deze tour staat Circa, een pianotrio, maar dan net even anders. Pianiste Chloe van der Lek schrijft donkere stukken met bezwerende en herhalende patronen, waarin invloeden uit hiphop, jazz en klassiek te vinden zijn. Ondertussen leggen de twee drummers Mees Siderius en Wouter Bakker elkaar het vuur aan de schenen met een dik tapijt van grooves en breaks. Een veelbelovend trio, kortom.

Speellijst
24/09   RASA, Utrecht
26/09   Bimhuis, Amsterdam
27/09   Grenswerk, Locatie Take Five, Venlo
18/10   Verkadefabriek, Den Bosch
23/10   Brinkhuis, Laren
31/10   Festival Jazz International, Rotterdam

Labels:

(Maarten van de Ven, 23.9.15) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.