Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Vooruitblik
JINJAZZ & Draai om je oren presenteren: Ingrid Laubrock's Ubatuba


Op vrijdagavond 9 oktober treedt er een New Yorks topensemble aan in Brebl in het Nijmeegs Honigcomplex: Ingrid Laubrock's Ubatuba geeft die avond haar enige concert in Nederland!

Ingrid Laubrock is ongetwijfeld een van de meest gevraagde saxofonisten die er op dit moment rondlopen. Een saxofoniste van de meest avontuurlijke soort. Ze ging van Duitsland naar Londen, waar ze samen met pianist Liam Noble en drummer Tom Rainey, haar man, Sleepthief oprichtte. Ze vestigde zich uiteindelijk in New York, alwaar de groep Anti-House het licht zag, met daarin onder anderen pianist Kris Davis en gitarist Mary Halvorson, tegenwoordig allebei ook zelf succesvol als leider. Met dit ensemble maakte zij furore.

In Brebl presenteert Laubrock haar nieuwste ensemble Ubatuba, met composities van eigen hand. Opnieuw een all-star formatie bestaande uit niemand minder dan saxofonist Tim Berne, tubaspeler Dan Peck, trombonist Ben Gerstein en drummer Tom Rainey. De composities zijn van de hand van Ingrid zelf. Een ensemble dat niet zou misstaan op festivals als Moers, Music Meeting of North Sea Jazz. Op 9 oktober is zij voor een exclusief concert te gast bij JINJAZZ in Brebl. Om dit mogelijk te maken hebben Draai om je Oren en JINJAZZ de handen ineengeslagen.

Klik hier voor meer informatie.

En hier vindt je geluidsfragmenten van een optreden van Ingrid Laubrock's Ubatuba in Firehouse 12, New Haven op 12 september 2015.

Speciaal voor lezers van Draai om je oren geven we twee vrijkaartjes weg! Geef antwoord op de volgende vraag: Welke van de volgende drie muzikanten maakte in eerste instantie geen deel uit van Anti-House: Mary Halvorson, Kris Davis of John Hébert? Mail je antwoord naar draaiomjeoren@live.nl.

Labels:

(Maarten van de Ven, 28.9.15) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.