Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Vooruitblik
Noorderzon 2015


Het culturele seizoen van de stad Groningen wordt elk jaar geopend met het Noorderzon-festival. De nadruk ligt op internationaal theater (en flaneren), maar aan muziek is altijd eveneens veel te beleven.

Het evenement start donderdag 20 augustus in het heropende Grand Theatre met de voorstelling 'The Holler Sessions' van schrijver en performer Frank Boyd. Een live radioshow waarin Boyd zijn liefde verklaart aan de jazz. Hij wordt bijgestaan door een Groninger band met daarin de saxofonisten Laurens Blinxma en Gerben Wasser. In hetzelfde theater voert de Zita Swoon Group zondag 23 augustus 'Nothing is Everything' uit, een trip naar dadaland. Vocaliste Neneh Cherry en RocketNumberNine zijn dinsdag 25 augustus in de openlucht te beluisteren, in het Noorderplantsoen. Daags daarna houdt de Amerikaanse musicologe Kirstin McGee daar in de Desdemona-tent een lezing over 'Imagining Jazz Pasts at the Borders of European Jazz Culture'. Noorderzon wordt zondag 30 augustus afgesloten met 'The Gospel Sessions' rond zangeres Michelle David en de rootsgroep My Baby, eveneens in het Noorderplantsoen.

Vrijwel elke dag treden er voorts Groninger jazz- en latingroepen op tijdens het festival. Renske de Boer, Tennorzzz, Safari Joe, Cuerdas, Sander Baan, de Smederij Jazz Party, Conexion Latina, de Stageband, Los Bomberos, Jazzy Funky Stuff, Jazz One en Jan Schoemakers Saxofoonorkest bieden een staalkaart van het beste wat Groningen momenteel op dat gebied in huis heeft.

Klik hier voor meer informatie over Noorderzon 2015.

Labels:

(Eddy Determeyer, 18.8.15) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.