Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Festival
North Sea Jazz 2015

vrijdag 10 juli 2015, Ahoy, Rotterdam

"Na 40 jaar is de indoor formule van het North Sea Jazz Festival nog altijd ongeëvenaard en een wereldwijd begrip. In artistiek en commercieel opzicht is het festival geëvolueerd van een mainstream jazzfestival naar een full-size showcase voor de wereldtop van jazz en daaraan te relateren muziek. North Sea Jazz is een kruispunt van stromingen en stijlen die geassocieerd kunnen worden met jazz en geïmproviseerde muziek. De Afrikaanse wortels van ritme en soul, gecombineerd met de invloeden van de Westerse continenten, zijn allen te beleven in Rotterdam."

Roland Huguenin bezocht het North Sea Jazz Festival. Hij doet verslag van de concerten van Anouar Brahem Quartet, Sergio Mendes & Brasil 2015, Gallowstreet, Marcus Miller Afrodeezia, Chick Corea & Herbie Hancock, Cassandra Wilson, Avishai Cohen's New York Division en Bugge Wesseltoft, Henrik Schwarz & Dan Berglund.

Klik hier om zijn festivalverslag te lezen.

Louis Obbens maakte fotografische verslagen van North Sea Jazz 2015, die je hier kunt bekijken: vrijdag 10 juli, zaterdag 11 juli en zondag 12 juli.

Labels:

(Maarten van de Ven, 7.8.15) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.