Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Jazzradio
Jazz Rules #43


In Gent bestaat al lang een bruisende jazzscene. Maar nu is er ook een jazzprogramma op de universiteitsradio Urgent FM: Jazz Rules. Elke week interviewt Dirk Roels jazzmuzikanten die een nieuwe plaat uitgebracht hebben, een nieuw album gaan opnemen of een concert geven in het Gentse. Daarnaast is er ook aandacht voor grote namen die naar Gent komen. In vorige afleveringen van Jazz Rules kwamen onder meer al Stefano Bollani, Craig Taborn, Nate Wooley, Ralp Alessi, Tineke Postma en Marc Copland aan het woord, naast gevestigde Belgische waarden zoals Nathalie Loriers, Bert Joris, Ivan Paduart, Jeroen Van Herzeele, Jozef Dumoulin en Teun Verbruggen. Maar ook jonge gasten zoals Lander Gyselinck, Nathan Daems, Bram De Looze en Igor Gehenot.

Jazz Rules wordt elke zondagmiddag tussen 15.00 en 16.00 uur uitgezonden via www.urgent.fm. De uitzendingen zullen vanaf nu bij Draai om je oren zijn terug te beluisteren via links naar SoundCloud, die worden verzameld in een nieuwe rubriek en bijbehorende menupagina: Jazzradio.

Dirk Roels is al jaren gepassioneerd door jazz, werkt voor de radio sinds zijn jeugd en was 10 jaar journalist bij de Oost-Vlaamse televisie AVS. Nu werkt hij als perswoordvoerder voor de Stad Gent. "Ik vind dat jazz veel meer aandacht verdient op de radio dan tot nu toe het geval was. Ja, dan kan je twee dingen doen. Er over klagen of er zelf in vliegen. Dus heb ik voor de tweede optie gekozen. En van bij het begin kreeg ik veel positieve respons op mijn initiatief. Muzikanten en organisatoren contacteren me nu zelf. Het is super dat ik op die manier de jazzmuziek kan helpen ondersteunen," aldus Dirk Roels.

Wij haken in bij Jazz Rules #43, waarin Roels een gesprek heeft met Jan Daelman en Thijs Troch van Keenroh. Zij wonnen vorig jaar de Jong Jazztalent-wedstrijd op het Gent Jazz Festival en mogen aanstaande vrijdag het festival openen met het project Keenroh XL. De twee jonge muzikanten geven tekst en uitleg aan Dirk Roels en als sneak preview hoor je ook een nummer van Keenroh XL. Daarnaast ook muziek uit 'Wild Man Dance', de nieuwe plaat van het Charles Lloyd Quartet, die zaterdag op Gent Jazz staan. Ook nieuw werk van The Bad Plus, Joshua Redman en uit de nieuwe plaat van de Gentse groep Laughing Bastards +, met onder meer saxofonist Michel Mast, bassist Nils Vermeulen en drummer Lander Gyselinck.

Klik hier om de uitzending te beluisteren.

Labels: ,

(Maarten van de Ven, 8.7.15) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.