Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Cd
Hoera. - 'Pracht' (Granvat, 2013)

Opname: juni 2012

'Pracht', het debuut van Hoera., doet zijn naam alle eer aan. Tenminste, als je houdt van muziek die ademt als de natuur.

In 'Wandelijn' voert componist en gitarist Bert Cools je als luisteraar mee met heldere klanken, terwijl slagwerker en broer Stijn Cools een lome beat slaat en bassist Dries Laheye zorgt voor een dito groove. Ook in 'Avondpracht' wordt de natuur perfect verklankt. Het is de sfeer van een zomeravond. Kopieert Bert Cools hier het gezoem van de muggen in zijn gitaarspel? En horen we in 'Slaapgras' de bellen van de koeien in de wei? Volgens mij in ieder geval wel.

In 'Onderweer' voorziet Bert Cools zijn gitaar van een flinke dosis galm, wat het geluid soms meer op een orgel doet lijken dan op een gitaar. Het geeft het nummer een wat dreigende sfeer, alsof er onweer op komst is. Maar in Stijn Cools' 'Tavijrne' is het in ieder geval goed vertoeven. Op de luie groove van de ritmesectie laat Bert Cools zijn snaren trillen. We heffen het glas op zoveel 'Pracht'.

Tot slot nog hulde voor het visueel artistieke gevoel van deze broers. De cd is verpakt in een origineel formaat - wel lastig voor in de kast, maar goed, een mens kan niet alles willen - en dito artwork van Johan Meuris. Wat overigens ook geldt voor de andere uitgaven van hun eigen label: Granvat.

Klik hier om dit album te beluisteren.

Labels:

(Ben Taffijn, 20.7.15) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.