Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Vooruitblik
Jazz in Duketown


Van 22 mei tot en met 25 mei staat Den Bosch weer op zijn (jazz)kop. Als ieder jaar heeft de organisatie het voor elkaar gekregen een interessant en belangrijk jazzfestival te programmeren. Hoewel het in de zomer zindert van de grote en kleine jazzfestivals, behoort dat van Den Bosch tot één van de betere. Op de diverse pleinen, maar ook in locaties als De Toonzaal, Uilenburg en de Muzerije, vinden concerten plaats.

Het grootste plein, Parade, biedt natuurlijk de publiekstrekkers als Het Brabants Jazz Orkest, Amsterdam Klezmer Band, New Cool Collective, Bill Evans Soulgrass Band en Candy Dulfer. Voor de wat moderne en intieme jazz is De Toonzaal the place to be. Vanaf vrijdag tot en met zondag is daar te genieten van: Van Binsbergen Playstation, Max Frankl Quartet, Ad Colen & Ge Bijvoet, Simin Tander en het Jasper Blom Quartet.

Andere belangrijke en bekende formaties die optreden op de diverse plekken zijn: Yuri Honing Kwartet, Maarten Hogenhuis Trio & Quartet, Jeroen van Vliet Zeeland Suite, Christian McBride Trio en John Engels Vogel Vrij Vier. En wat te denken van Angles 9, de spectaculaire Zweedse negenkoppige band van groepsleider en saxofonist Martin Küchen. In de Muzerije is er bovendien uitsluitend 'Conservatorium Talent' te zien.

Klik hier voor meer informatie over Jazz in Duketown.

Labels:

(Jacques Los, 14.5.15) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.