Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Vooruitblik
Doek Festival 2015: Doek meets Tri-Centric

2-7 juni 2015, Amsterdam @ Bimhuis, Zaal 100, Pianola Museum, Torpedo Theater en Het Perron

Tien Amerikaanse topmusici vliegen in juni de Atlantische Oceaan over om met tien Nederlandse collega's muziek te maken dat de vonken ervan afspatten. Zes dagen vol intrigerende muziek, het werk van levende legende Anthony Braxton en de kans om je onder te dompelen in de wereld van de improvisatoren.

Voor de dertiende keer organiseert Doek een festival rondom geïmproviseerde muziek. Dit jaar in samenwerking met de Tri-Centric Foundation, die het oeuvre van niemand minder dan Anthony Braxton de wereld in brengt. De focus van het festival in 2015 is het verkennen van het grensgebied tussen compositie en improvisatie. Met als vertrekpunt de 'music systems' van Braxton en het Nederlandse 'instant composing'.

Zes dagen lang zijn meer dan twintig musici, waaronder trompetfenomeen Nate Wooley, rising star op piano Kaja Draksler, de sublieme Michael Moore en de internationaal bejubelde gitariste Mary Halvorson, in alle mogelijke samenstellingen aan het repeteren, discussiëren en optreden. Anthony Braxton zal ook zelf, nota bene op de avond van zijn zeventigste verjaardag, spelen in het Bimhuis.

Het publiek maakt alles van dichtbij mee bij open repetities, interviews, lezingen, tijdens het spektakel in het Bimhuis, aan de bar en tijdens het diner. De laatste dag van het Festival kun je bovendien mee fietsen met de Amsterdam Real Book Fietstour langs vier van Amsterdams kleinste theaters om de wereld van Misha Mengelberg te ontdekken, waar muziek theater is en theater altijd muziek.

Klik hier voor meer informatie over het Doek Festival 2015.

Draai om je oren geeft twee gratis tickets weg voor vrijdag 5 juni. Onder de naam 'How and Now' staan die avond alle twintig muzikanten op het podium, waar ze in ensembles van verschillende grootte improviseren en composities uitvoeren van Eric Boeren, Kaja Draksler, Taylor Ho Bynum en Carl Testa. Journalist Kevin Whitehead zorgt voor verbindende interviews. Geïnteresseerden kunnen een e-mail naar info@doek.org sturen. Met de winnaars wordt contact opgenomen over de practische details (hoe en waar de tickets ophalen).

Labels: ,

(Maarten van de Ven, 30.5.15) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.