Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Vooruitblik
Amersfoort Jazz


Als het "geraas en gebral" (William Faulkner) na Jazz in Duketown is verstomd, kunnen de jazzliefhebbers zich weer verzamelen in Amersfoort. Van 11 tot en met 14 juni is daar Amersfoort Jazz. Hoewel er nauwelijks internationale musici aanwezig zijn, is het toch wel een interessant festival, waaraan veel Nederlandse toppers deelnemen.

Binnen het festival is er eveneens ruimte voor wereldmuziek. Op de openingsavond is er een concert door Carel Kraayenhof (bandoneon) en Juan Pablo Dobar (piano) en op de laatste dag wederom Kraayenhof met Sexteto Canyengue en de Amsterdam Klezmer Band.

Behalve de gratis concerten op de pleinen vinden er in De Observant en De Lieve Vrouw concerten plaats waarvoor entree wordt geheven. Het gaat dan om optredens van onder meer Kim Hoorweg & Robin Nolan Trio, Thijs Borsten Daagt Uit! en The Houdini's & Frans van Deursen.

Op zes pleinen valt dus gratis te genieten van Mathilde Santing & Trio Peter Beets, de niet te versmaden theatervoorstelling 'New York Round Midnight', John Engels' Vogel Vrij Vier, New Manhattan Big Band, Licks & Brains Big Band feat. Thijs van Leer, Tim Wes XL Band, Jazz Orchestra of the Concertgebouw & Shirma Rouse, Saskia Laroo 'Live in Zimbabwe', Ben van den Dungen & Deborah Carter 'At the Blue Note', Big Band On The Move feat. Paul van Kessel en Alexander Beets, Nationaal Jeugd Jazz Orkest o.l.v. Martin Fondse, Pacific Jazz Octet en Bohemian Groove Seance.

Als dan nu ook het weer gaat meewerken, zal er voor de 'elk-wat-wils' jazz- en muziekliefhebber behoorlijk wat te genieten zijn.

Voor uitgebreide informatie klik hier.

Labels:

(Jacques Los, 20.5.15) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.