Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Nieuws
Film over Boy Edgar in de maak


25 Maart jongstleden startte een crowdfundingproject voor een film over het leven van jazzlegende Boy Edgar, naar wie de prestigieuze Buma Boy Edgar Prijs werd vernoemd, in Nederland de belangrijkste prijs voor jazz en geïmproviseerde muziek.

Edgar was vooral bekend als musicus, componist en bigbandleider, maar bleek er een driedubbelleven op na te houden als medisch wetenschapper, huisarts en jazzmusicus. Maar hoe kreeg hij het voor elkaar om zulke uiteenlopende professionele disciplines te combineren? In een tv-uitzending gaf hij daar zelf ooit als antwoord op:

"Ik zie niet zoveel verschil. Je kunt wetenschap alleen maar goed beoefenen met een open geest en creativiteit en datzelfde geldt voor een beroep als huisarts en uiteraard voor het goed beoefenen van de muziekpraktijk."

Volgens regisseur Hans Hylkema (die eerder een schitterende documentaire maakte over Eric Dolphy) en producente Annemiek van der Hell is het wel de bedoeling dat de film een muziekdocumentaire wordt, maar kan het nooit over muziek alleen gaan. Want door zijn gedreven en idealistische karakter weigerde Edgar om tussen de drie disciplines te kiezen; de onvermijdelijke stress van zijn overvolle leven bestreed hij met alcohol, aan welke gevolgen hij uiteindelijk op zijn vijfenzestigste stierf.

De makers hopen met de crowdfundingactie 25.000 euro te vergaren, waarmee de film geproduceerd kan worden. Voor meer informatie over de film en de actie klik hier.

Labels:

(Donata van de Ven, 9.4.15) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgi├ź
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.