Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Nieuws
Voortbestaan NPO Radio 6 onzeker

De kans bestaat dat Radio 6, de zender voor soul en jazz, per 1 januari 2016 stopt als zelfstandige zender. Dat valt op te maken uit een verklaring van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO):

'Het voorgenomen besluit is onderdeel van de toekomststrategie waarbij mede onder invloed van de bezuinigingen en toegenomen concurrentie in het aanbod nog scherper gekeken moet worden wordt naar doelmatigheid van de aanbodkanalen.

Het bereik van NPO Radio 6 blijft vrij stabiel tussen rond 0.3 luistertijdaandeel, de zender bereikt wekelijks tussen de 150.000 en 200.000 luisteraars, en ontwikkelt zich niet duidelijk door. Het behaalt daarmee niet de impact die de investering in een landelijke publieke zender ook in de toekomst rechtvaardigt.

De publieke omroep heeft te maken met stevige bezuinigingen en een snel veranderend medialandschap. Tegelijkertijd heeft de NPO de ambitie om het publiek meer te bieden. Dat betekent dat er scherpe keuzes gemaakt moeten worden en het budget zo gericht mogelijk moet worden ingezet.

Het is de intentie om NPO Radio 6 verder te laten gaan als digitaal themakanaal met non-stop soul&jazz. En dan onder een van de hoofdzenders, waarschijnlijk NPO Radio 2. Er wordt gekeken hoe NPO Radio 2 vernieuwd kan worden en soul & jazz en belangrijke events als de Zwarte Lijst en het North Sea Jazz Festival een plek kunnen krijgen op het digitale kanaal van de zender. Naar Radio 2 luisteren meer dan twee miljoen mensen, dus veel mensen kunnen voortaan genieten van Soul & Jazz.'

Te hopen valt dat de publieke omroep zijn taak serieus neemt, zodat er ook in de toekomst nog ruimte blijft voor jazz- en improvisatiemuziek in al haar facetten. En dat deze muziek haar weg naar de luisteraars blijft vinden via het live-circuit. Draai om je oren zal dat proces hoe dan ook blijven stimuleren en ondersteunen.

Labels:

(Maarten van de Ven, 6.3.15) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.